Har du lyst til å begynne med go-kart?

Go-kart er en krevende og morsom sport med høy mestringsfølelse for alle aldre.

Hvorfor drive med go-kart?

 • Morsom aktivitet
  Du trenger ingen forkunnskaper, men det er samtidig like krevende som å lære seg hvilken som helst annen sport.
  Go-kart er den beste introduksjonen til motorsport.
  Andreas Bakkerud starter som go-kart utøver i vår klubb.
 • Sikkerhet
  Go-kart introduserer barn til et mangfold av sikkerhetsregler og rutiner som gjør de bevisste i trafikken.
  I USA får ungdommer med motorsport-bakgrunn billigere bilforsikring fordi de er underrepresentert i bilulykker. Norske Tryg vurdere nå det samme.
Kjøreutsyr må være godkjent av myndigheter og motorsport-organisasjoner. Moped- og motorsykkelhjelm kan IKKE brukes. Kontakt oss før du drar og handler.
 • Bedre refleks
  Go-kart kjøring innebærer at utøveren har all fokus på kjøringen og de lærer å tenke fremover og planlegge neste manøver. Etterhvert blir dette en «del av kroppen» som igjen gjør at de tar raske og gode beslutninger på brøkdelen av et sekund.
 • Familieaktivitet
  De fleste utøverne har med far og/eller mor som ledsager og det er få sporter hvor foreldre får så god nærkontakt og samspill med sine barn frem til de er voksne.
  Go-kart kan innvolverer hele familien i en sport som skaper samhold og bygger relasjoner i mange år fremover.
  En far i klubben sa det så fint: «Jeg har trent med min sønn på go-kart banen og vært hans nærmeste støttespiller frem til han ble 18 år. Hvor mange fedre har hatt den muligheten?!».
NRK har laget en fin dokumentar om satsing i det øvre sjiktet i go-kart.

SE DOKUMENTAREN TIL NRK OM GO-KART

 • Adrenalin-kick
  Rett før startlyset lyser grønt får utøveren et adrenalin rush av glede og begeistringen. Dette rushet øker oppmerksomheten og skjerper sansene. Hjerterytmen øker, åpner lufttilførselen og sørger for at blodcellene tar til seg mer oksygen. Et slikt «kick» øker energien og forsterker hjernens minnekapasitet.
Unge utøvere har en bratt læringskurve og premiehyllen blir fort fylt opp.
 • Karriære-starter
  De fleste profesjonelle motorsportutøvere startet med go-kart.
  Bare se på Andreas Bakkerud, Max Verstappen, Ayrton Senna, Michael Schumacher og Lewis Hamilton – bare for å nevne noen.
  Er du interessert i motorsport er go-kart det beste stedet å starte.

Hva trenger jeg for å starte med go-kart?

 1. En go-kart
  En nybegynner go-kart koster fra 5000,- til 15000 avhengig av om du kjøper brukt eller nytt. Du finner mange karter på Finn.no, men også på egne Facebook-grupper for kjøp og salg. Ta kontakt med oss i klubben for veiledning til å kjøpe kart.
 2. Kjøreutsyr
  Føreren må ha en hjelm med visir som er godkjent for go-kart. Motorsykkel/mopedhjelmer kan IKKE benyttes. Det anbefales at du går til anskaffelse av en ny hjelm før du begynner (Rådfør deg gjerne med klubben).
  Videre trenger du hansker som dekker håndledd.
  Sko må dekke ankelen. (På trening kan man eksempelvis bruke sjøstøvler).
  Kjøredress godkjent for bruk til gokart. (På trening kan man bruke vanlig regntøy/kjeledress).
  Føreren må også bruke ribbeinsbeskytter.
 3. Varebil/skaphenger
  NMK Bergen Go-Kart tilbyr ikke oppbevaring av kart på banen, så du trenger en varebil eller tilhenger for å frakte karten til- og fra trening.
 4. Kurs
  NMK Bergen Go-kart holder jevnlig «nybegynnerkurs», men det er mulig å kjøre go-kart frem mot neste kurs på såkalt engangslisens.
  Les mer om kurs under.
 5. Diverse lisenser
  Les mer om lisenser her.

Så, hvor begynner jeg?

Kom på trening og forsøk go-kart! Vi har flere klubbkarter til nettopp sånne som deg slik at du får testet dette og har muligheten til å finne ut om dette er noe du vil satse videre på.
Kontakt treningsansvarlig for å avtale tid og leie av kart.

OBS! Du kan ikke basere deg på leie. Dette er en løsning vi har laget for at nybegynnere kan prøve seg en gang eller to.

 

 


Medlemskap/Årsavgift/Førerlisens

OBS! 30. november 2017 vedtok Norges Bilsportforbund nye regler angående aldersrstriksjoner. Les mer om det her. Derfor er opplysningene under foreløpig utdaterte.

Først må du ha bestått teori og praksis kurs i regi av NBF, og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Er du under 18 år kreves det at du har med ledsager med egen fører- eller ledsagerlisens. Søknadskjema for disse fås utlevert på lisenskurset.

SE OVERSIKT OVER KURS