Er du publikum under Vestlandsmesterskapet?

Velkommen til det først løpet i Vestlandsmesterskapet 2019 i Bergen.
På denne siden har vi samlet relevant informasjon slik at opplevelsen for deg som publikum blir best mulig.

Løpet avvikles: Lørdag 25. mai.
Den største publikumopplevelsen finner du under finaleløpene på løpsdagene.

Det er gratis adgang for publikum under hele Vestlandsmesterskapet.

Det er selvsagt muligheter for å slukke både tørsten og sulten under Vestlandsmesterskapet og kiosken vår serverer både kald- og varm mat, samt et godt utvalg av forfriskende drikkevarer. Alle inntektene fra kiosken tilfaller NMK Bergen.

Kart: Her finner du Eikås Motorsportsenter (Google maps)

Adressen er: Søre Brurås 1, 5131 Bergen

Det foregår kjøring på banen hele dagen under løpsdagen, men det er innledende runder og finalene på slutten av dagen som er mest spektakulære for publikum.
Innledende runder avgjør førerens plassering i finalen og finaleløpene avgjør jo hvem som har vunnet.

Under starten til både innledende- og finalerunder, kjøres noe som heter «Master-runde» og dette er i seg selv ganske tøft å se på. Slik fungerer en offisiell start:

MASTERRUNDE

  1. Alle førerne står klare i hvert sitt spor («start-grid’) i forhold til til plassering fra tidkjøring og i innledende runder (se under).
  2. Heatet startes av løpsleder og førerne har én runde til å få varme i dekkene. Her blir feltet ofte spredd, men det betyr ingenting for:
  3. Etter én runde viser løpsleder en finger i været og det indikerer at heatet har én (ny) runde på seg til å samle seg tilbake til opprinnelig rekkefølge og alle førerne må kjøre i denne posisjonen frem mot startstreken.
    Er løpsleder fornøyd med rekkefølgen, vises en knyttet hånd. Om førerne ikke er kommet i riktig posisjon, vises en finger på nytt og heatet må gjennomføre en ny runde for å komme på plass.
  4. Når løpsleder har godkjent rekkefølgen på heatet, vises en knytteneve og i dét heatet passerer startstreken, går startflagget og løpet er i gang.

På løpsdagen starter vi tidlig om morgenen og følger et nøye system som innbefatter 2 treningsrunder, førermøte, tidkjøring, 2 innledende runder, og ikke minst finale.

Treningsrunde:

Dette er, som overskriften sier;  trening. Her tester vi kart og fører på gjeldende føre og teamene har mulighet til å gjøre justeringer på kartene i forhold til f.eks. våt/tørr bane m.m.

Førermøte:

Her samles alle førere, store og små, til et obligatorisk møte for gjennomgang av lokale- og offisielle baneregler og eventualiteter.

Tidkjøring:

Nå begynner alvoret. Under tidkjøringsheater er målet å oppnå én enkel bestetid som avgjør hvilket startspor føreren får i de innledende rundene, som igjen avgjør startsporet i finalen.
Under tidkjøringen vil du oppleve å se førere som senker farten for å gi plass foran seg før de drar til for fult for å oppnå sin egen bestetid.

Innledende runder: 

Her starter førerne i rekkefølge etter resultatene fra tidkjøringen. Nå er det beste totaltid som avgjør hvilket spor de starter i under finalen.
Vi kjører såkalt 8+1 og det vil si at når starten er gått, kjører vi i 8 minutter, så vises skilt til førerne som sier «1 runde igjen» og løpet avsluttes etter den runden. Beste totaltid er vinneren, med påfølgende plasseringer nedover i rekkene i forhold til startspor under finalen. Den med raskeste tid har oppnådd såkalt «pole position», altså første spor, i finalen.

Finaler:

Finalene er nok de mest spennende løpene for publikum. Det er her det hele avgjøres.

Under finalen starter førerne ihht plassering i innledende runder. Finalen kjøres 10+1, altså 10 minutter + 1 runde.